Example HTML page

DS – mcq on Linked lists

The following are the objective questions on the topic related to Linked Lists in data structures using C/C++.

1.Linked list is a ___ data structure.

  1. Non-linear
  2. Linear
  3. Both A and B.
  4. None

Answer: B

2.Linked lists are suitable for ____.

  1. Relatively permanent collections of data
  2. The size of the structure and data in the structure are constantly changing.
  3. Both A and B
  4. None of the above.

Answer: B

3.Which of the operations are supported in Single linked lists?

  1. Stack
  2. Queue
  3. Both A and B
  4. None of the mentioned.

Answer: C

4. A sequence of ______ is a single linked list.

  1. Nodes
  2. Pointers
  3. Elements
  4. None of the above

Answer: A

5.In a single linked list, a node is partitioned into __ parts.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. No partition.

Answer: B

6.We use link to store the ___ of the next node.

  1. Actual information
  2. Parts
  3. Elements
  4. Address

Answer: D

7.How many link(s) does every node contains in a single linked list?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: A

8. Another name of Single linked list is _________.

  1.  1-way list
  2. 2-way list
  3. 3-way list
  4. No way list

Answer: A

9.Another name of Double linked list is _________.

  1. 1-way list
  2. 2-way list
  3. 3-way list
  4. No way list

Answer: B

10. How many link(s) does every node contains in a Double linked list?

  1.  1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: C

Example HTML page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest