Example HTML page

DS – mcq on Linked lists

11. Left link is used to store the address of __ node

  1. Left
  2. Right
  3. Both A and B
  4. None

Answer: A

12. Right link is used to store the address of __ node

  1. Left
  2. Right
  3. Both A and B
  4. None

Answer: B

13. In how many ways can we represent a linked list in memory?

  1. 2
  2. 5
  3. 3
  4. 4

Answer: A

14.Can we perform traversing, copying and merging operations on a linked list?

  1. Yes
  2. No

Answer: A

15.One of the advantages of circular linked list is _______.

  1. Last link pointed to null
  2. Last link pointed middle element
  3. Last link pointed to first element
  4. None

Answer: C

16.In __, every member node is accessible from any node by merely chaining through the list.

  1. Single linked list
  2. Double linked list
  3. Circular linked list
  4. None

Answer: C

17.Which of the following is used to move in either direction in a list?

  1. Single linked list
  2. Double linked list
  3. A and B
  4. None

Answer: B

18.What we call a list with no nodes?

  1. Empty list
  2. Null list
  3. Zero nodes
  4. Both A and B.

Answer: D

19. A list representation in which the order of the elements is determined by an explicit link field in each element, rather than by the sequential position is __

  1. Array
  2. Sequential List
  3. Linked list
  4. None

Answer: C

20.Each node in a linked list must contain at least __

  1. Three fields
  2. two fields
  3. four fields
  4. either B or C

Answer: B

 

Example HTML page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest