Example HTML page

Objective Questions (SE- Part 4)

Software Engineering

(Part 4)

The following are MCQs related to the topics User Interface Design: The Golden Rules ,User Interface Analysis and Design,Interface Analysis, Interface Design Steps,WebApp Interface Design,Design Evaluation,WebApp Design: WebApp Design Quality, Design Goal ,A Design Pyramid for WebApps,WebApp Interface Design,Aesthetic Design,Content Design, Architecture Design ,Navigation Design, Component-Level Design ,Object-Oriented Hypermedia Design Method(OOHMD).

1. In System life cycle, ______ is the important activity of the design phase.

  1. To study the present system.
  2. To replace the old system with the current one.
  3. To propose the alternatives to the current system.
  4. None of the above mentioned.

Answer: C

2. During system study,_____ are used to draw flowcharts.

  1. Special symbols
  2. General symbols
  3. Abbreviated symbols
  4. Non-standard symbols.

Answer: B

3. ____ refers to the process that establishes physical connections among the elements in OO Design.

  1. Coupling
  2. Cohesion
  3. Associationship
  4. None of the above.

Answer: A

4.We can treat a design as a good design when the components are _____cohesive and weakly___.

  1. Strongly, Weakly
  2. Weakly, Strongly
  3. Strongly, Strongly
  4. Weakly, Weakly.

Answer: A

5. Guess that one word can depict the significance of software design.

  1. Efficiency
  2. Complexity
  3. Unambiguous
  4. Quality

Answer: D

6.___________of a single module/component is the degree to which its responsibilities form a meaningful unit.

  1. Cohesion
  2. Coupling
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A

7.Which of the following represents the degree of mutual interdependence between modules/components.

  1. Cohesion
  2. Coupling
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B

8. _________ represents an Information system graphically.

  1. Activity diagram
  2. Pictogram
  3. DataFlow diagram
  4. Simply a flowchart.

Answer: C

9. One of the following software design schemes break down the major components into lower level components.

  1. Top-Down approach
  2. Bottom-Up approach
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A

10.Which software design scheme performs modules identification as its initial step during program designing?

  1. Top-Down approach
  2. Bottom-Up approach
  3. A or B
  4. None of the mentioned

Answer: A

Example HTML page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest