Example HTML page

Objective Questions (SE-Part 1)

Software Engineering

(Part I)

The following are the MCQ’s related to the topics Nature of Software, Software Engineering-A layered technology,The Software Process,Software Engineering Practice, Software Myths, Process Models: A Generic Process Model, Process Assessment and Improvement,Prescriptive Process Models, specialized Process Models, The Unified Process, Personal and Team Process Models, Process Technology, Product and Process, Agile Development:Agility, Agility and the cost of change, Agile process, Extreme Programming, Other Agile Process Models.

1.Which of the following Layered Technology in Bedrock supports Software Engineering?

  1. Quality Focus
  2. Tools
  3. Methods
  4. Process

Answer: A

2.A section of source code that performs of a specific task is _____.

  1. Computer Software.
  2. Computer Program.
  3. A or B
  4. None of the mentioned.

Answer: B

3. Which of the following refers to the process of developing a software product using software engineering principles and methods?

  1. Software myths
  2. Scientific Product
  3. Software Evolution
  4. None of the above

Answer: C

4. Will you agree with the statement “Software when made for a specific requirement is called, Software Product”.

  1. Yes
  2. No

Answer: A

5. Combination of programs,documentation and operating procedures constitute a_.

  1. Software
  2. Specification
  3. Requirements
  4. None of the above.

Answer: A

6.In System life cycle, what is the major activity of the design phase?

  1. Replacing the existing system with the new one.
  2. Propose alternatives to the present system.
  3. Study the present system.
  4. Develop and test the new system.

Answer: B

7. ____ is the condition outside a system.

  1. Interface
  2. Environment
  3. Boundary
  4. All the above

Answer: C

8.Which of the following techniques emphasizes breaking large and complex task into successively smaller sections?

  1. Object-oriented programming.
  2. Scrambling programming.
  3. Micro-programming
  4. Structured Programming

Answer: D

9._____ are involved in System implementation phase .

  1. System checkouts
  2. Pilot run
  3. Parallel runs
  4. None of the above

Answer: A

10. Which of the following statements is/are true?

  1. Spiral model is a combination of both iterative model and one of the SDLC model.
  2. Spiral model only includes iterative model.
  1. Only a is true
  2. Only b is true
  3. Both are true
  4. None of them are true.

Answer: A

Example HTML page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest