Example HTML page

Objective Questions(SE-Part 2)

Software Engineering

(Part 2)

The following are the MCQs related to the topics Understanding the requirements: Requirements Engineering, Establishing the groundwork, Eliciting Requirements, Developing Use Cases, Building the requirements model, Negotiating Requirements, Validating Requirements, Requirements Modeling(Scenarios, Information and Analysis Classes): Requirements Analysis, Scenario-Based modeling, UML Models that supplement the Use Case, Data Modeling Concepts, Class-Based Modelling, Requirements Modelling (Flow, Behavior, Patterns and WEBAPPS): Requirements Modeling strategies, Flow oriented Modeling, Creating a Behavioral Model, Patterns for Requirements Modeling, Requirements Modeling for WebApps.

1.____ projects are considered as good enough in adopting the prototyping approach for developing software.

  1. Accounting System
  2. Algebra Tutor.
  3. Automobile Cruise Control.
  4. Spreadsheet

Answer: B

2.During requirements analysis, which of the following are to be evaluated?

  1. Validation, formal methods, Accuracy.
  2. Verification, Inaccuracy, Informal methods.
  3. System Context, User Populations, User Tasks.
  4. None of the above.

Answer: C

3.Which of the following is not included in the data gathering during requirement analysis?

  1. Hiring Authority.
  2. Communication paths
  3. Synchronization
  4. Data Integration

Answer: A

4.One of the following is not an aim of building analysis models. Find it.

  1. Defining set of software requirements that can be validated.
  2. Describing customer requirements.
  3. Establishing a base for designing software.
  4. Develop a solution for the problem.

Answer: D

5. What is the standard of SRS (Software Requirement Specification) recommended by IEEE?

  1. IEEE 830-1993
  2. IEEE 1993-830
  3. IEEE 1830-993
  4. IEEE 180-820

Answer: A

6. One in the following is not involved in Requirement engineering.

  1. Requirements analysis.
  2. Requirements design
  3. Requirements Elicitation
  4. Requirements documentation.

Answer: B

7. Acronym of SRD is_____.

  1. Software Requirements Definition
  2. Structured Requirements Definition
  3. Software Requirements Diagram
  4. Structured Requirements Diagram

Answer: B

8.______ model describes the data domain for the problem in requirements analysis.

  1. Scenario-based models
  2. Flow-oriented models
  3. Data models
  4. Class-Oriented models

Answer: C

9.What is the full form of FAST?

  1. Functional Application Specification Technique
  2. Fast Application Specification Technique
  3. Facilitated Application Specification Technique.
  4. None of the mentioned

Answer: C

10.In which of the following documents does the user requirements belongs to?

  1. SRD
  2. SRS
  3. SDD
  4. DDD

Answer: B

Example HTML page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest